Yangın Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar uygun kapı kolu kabil olabilir.

Sabık dokumalarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (okul, alışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Böylece imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olur.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu tertibat sebebiyle kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Bu kapılar sayesinde ani vüruten durumlarda binadaki tahliye anlayışlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı bırakma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Hep Binaları: Halk binaları, ekseri şişko olarak insanoğluın bulunduğu ve evgin manzara tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, amme binalarında yangın merdiveni zorunluluğu elan sıkı bir şekilde uygulanır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın anında insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi bâtınin yangın kapısı son paye eleştiri bir öneme sahiptir.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin olağandan takip etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok çokça insanın dirilik ve esrar kaybına da vadi harisabilir.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar çalışmalevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar Yangın Merdiveni Kapısı kucakeride kuşatılmış kalabilir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın emniyet hollerinin duvar, tavan ve temelında tek üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en azca 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılması gerekir.

Yangın merdivenleri, başka katlardan ayrılan yangın kapılarıyla donatılmalıdır. Bu baplar yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Report this wiki page